Miten saada lainaa heti omalle tilille?

Jokainen meistä tarvitsee jossain elämänvaiheessa lainaa. Osa enemmän osa vähemmän. Keskimäärin Suomalaisella ihmisellä on velkaa elämänsä aikana jopa noin 150 000 euroa. Nämä alkavat olla jo järkyttäviä lukemia, eikä syynä ole vakuudettomat lainat vaan ihan muut jutut.

Suomalaisten velkataakka ei johdu autolainoista, vipeistä tai muistakaan nopeista lainoista vaan päällimmäisenä syynä on asuntolainan aiheuttama velkaantuminen.

Asuuntolaina itsessään on syytön. Yksinkertaisesti ihmiset hoitavat raha-asiansa aivan liian suurpiirteisesti ja pankit heittävät lisää bensaa liekkeihin tarjoamalla lainoille jopa 25 vuoden takaisinmaksuaikoja.

Vielä vuosikymmeniä takaperin nämä yli 20 vuoden takaisinmaksuaikataulut olisivat olleet käsittämättömiä, ei kukaan olisi voinut kuvitellakkaan saavansa yli 100 000 lainaa pikkuruisilla kuukausierillä.

Monesti siinä käy kuitenkin niin, että velkataakka jatkaa kasvamistaan, koska tietysti suomalaisethan lyhentävät vain sen minkä tarvitsevat eikä juurikaan laskelmoi, että noilla suunnitelmilla pitäisi olla 100 vuotias.

Nopea laina yölläkin on turvallisempi kuin velkapommi

Riippuu täysin siitä ketä lainaajana on. Vastuullisuus on koko lainaamisen ydin ja se perustuu luottamukseen ja siihen miten sopimuksia noudatetaan. Vaikka hakisit lainaa netistä heti tilille, et silti olisi sen huonommassa asemassa kuin perinteinen kivijalkapankki lainaaja.

Haluamme korostaa sitä, että jokaisen kuluttajan tulisi olla hyvin tietoinen niistä riskeistä mitä lainaaminen pitää sisällään. Ei velkaongelmat ole tuulestatemmattuja eikä kukaan ole niiltä turvassa vaikka korkokatto on säädetty erittäin alhaiseksi.

Jokaisen kotitalouden hyvinvointi lähtee rahan käytöstä, eli siitä mihin rahaa menee ja mistä sitä tulee. Kun tämä oman talouden perusidea on hanskassa, voidaan lainaa hakea turvallisin mielin.

Samalla asuntolainojen suhteen kannattaa olla hyvin tarkkana. Suunnittele jo etukäteen mahdolliset lyhennykset sekä kannattavin laina-aika siten, että kustannukset minimoidaan ja taloudellinen ostovoima säilyy.

Monet poliitikot ja asiantuntijatkin ovat olleet varsin huolissaan siitä, että lainsäädännön muutoksilla saatetaan vain todennäköisesti pahentaa velkaongelmaa. Tästä on hyvä juttu kirjoitettu täällä, joka kannattaa lukaista ajatuksella läpi.

Jossakin määrin olen itse samoilla linjoilla tuon kirjoituksen kanssa. Velkaantuneisuus täytyy saada kuriin, niin kotitalouksien kuin valtionkin.